Италиански политик иска за премиер… Путин

| от |

Италиански опозиционен политик би желал да види за премиер на страната руския президент Владимир Путин.

„Между Матео Ренци (настоящият премиер на Италия) и Путин бих избрал Путин. Искам още утре да го видя да ръководи заседание на кабинета“, заяви Матео Салвини, лидер на Северната Лига, която от години се бори за отделяне на богатия Север от Юга.

В свое радиоинтервю Салвини се изказа остро и срещу санкциите, наложени на Русия от ЕС и САЩ, наричайки ги „идиотски“. „Санкциите срещу Москва струват на Италия 5 млрд. евро. Защо трябва да участваме в това? Ако част от Украйна иска да се присъедини към Русия, не виждам нищо лошо в това“.

„Една трета от природен газ, който ползва Италия, е внос от Русия. А ни вкарват във война с нея! Не война, нужен е диалог“, каза още Салвини, който се надява да се срещне с Путин през януари 2015 г. Двамата размениха няколко думи по време на срещата Азия-Европа, състояла се през октомври в Милано.

Делегация на Северната Лига, оглавяван от Салвини, бе и на посещение в Крим, именно заради чието анексиране на Москва бяха наложени санкции. 41-годишният Салвини се радва на широка популярност в Италия. По рейтинг той отстъпва само на премиера Ренци. /БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Италиански политик иска за премиер… Путин