Италианската преса за отпадането на Лацио

| от |

Спортните издания в Италия остро критикуват Лацио за отпадането от турнира Лига Европа, след равенството 3:3 срещу Лудогорец в София, пише „Фокус“.

1

Кориере дело Спорт“: Подигравка в България

Подигравка в България – три гола на Кейта, Переа и Клозе се оказаха недостатъчни за класирането на Лацио. „Кориере“ също определя отпадането на „римските орли“ от надпреварата като „обида“ и добавя, че тимът на Лацио се е „самоубил“, след като е изгубил преднина от два гола.

„Надпреварата за Лацио в Лига Европа спира във фазата на елиминациите. След поражението с 0:1 равенството 3:3 във втория мач не бе достатъчно тимът на Еди Рея да продължи напред. Подигравката за Лацио дойде от 88-ата минута, а до края мачът не беше за хора със слаби сърца. Кейта вкара втория най-бърз гол в турнира, а Переа направи резултата 2:0. Българите не се отказаха, преди да възстановят равенството, а след това Клозе направи резултата 2:3. Преди 90-ата минута Жуниньо излъга Маркети и се подигра с Лацио.

2

Италианското издание „Гадзета“ обвинява не само вратаря Федерико Маркети за отпадането на Лацио. „Гадзета“ упрекна и старши треньора на Лацио за това, че е избрал лоша тактика. Изданието не пропусна и трагедията в отбрана, която е „попречила на отлично свършената работа в предни позиции“.

3

Гадзета дело Спорт„: Брутална обида за Лацио, но италианците сами са си виновни

Любопитен коментар за отпадането на италианския Лацио на 1-16-финалите в турнира Лига Европа направи спортният ежедневник „Гадзета дело Спорт“. „Брутална обида“ нарече медията втория гол на българския шампион Лудогорец при равенството 3:3 медията. На стадион „Васил Левски“ в реванша двата тима завършиха наравно,но след победа с 1:0 в рим в първия мач Лудогорец се класира на осминафиналите в Лига Европа.

4

„Брутални обида за Лацио, но италианците могат да обвиняват само себе си. В София Лацио се надяваше на чудо след 0:1 на Олимпико, но се срина на финала, когато Лудогорец, воден от публиката и от силата на отчаянието не се предаде въпреки гола на Клозе за 2:3 .
Лацио бе бедствие в защита. Последните два гола на българите бяха грешка на Маркети, който не бе играл 2 месеца и на когото Реа грешно заложи. Сенегалецът Кейта вкара първия гол за Лацио в 17-ата секунда и осем десети (вторият най-бърз гол в историята на Лига Европа). Бианкочелистите спираха контра – атаките на домакините. През втората част Лацио бе хитър в собствената си половина, но готов да се възползва от възможностите, които се създават.

6

При един точен пас на Онази Переа с едно докосване матира Стоянов за 2:0. Лудогорец се хвърли напред със силата на отчаянието, разчитайки предимно на своя най-опасен нападател Безяк. Той първо уцели гредата и след това скъси дистанцията до 1:2.Домакините в този момент се хвърлиха напред в търсене на изравняването и с удар от далечно разстояние Златински усппя да се възползва от глупостта на Маркети. Изстрелът на българина не бе опасен, но вратарят не изби и топката влезе, въпреки че има някои съмнения, че е минала с пълния си обем голлинията. За Лацио изглежда всичко свърши. Но само шест минути по-късно Клозе вкара трети гол. Българите се хвърлиха с главата напред и вкараха за 3:3, благодарение на наивността на Маркети и гола на Кишада.“

9

 
 
Коментарите са изключени за Италианската преса за отпадането на Лацио