Истинският „Wolf of Wall Street“ коментира филма, заснет по живота му

| от |

Вълкa от Уолстрийт“ – Филмът на Мартин Скорсезе се основава на истинската история на Джордан Белфорт, който на 26 години става мултимилионер, печелил хиляди долари за минута, за да завърши в затвора на 36 години с дълг от 110 млн. долара към повредени клиенти.

1

Заради отказа си да даде информация на властите по криминален случай през 90-те и заради обвиненията в пране на пари, Белфорт прекарва 22 месеца в затвора – преживяване, което променя изцяло живота му.

Журналистът от CNN, Скот Замост наскоро публикува снимки на Белфорт, когото наричали „вълк“, а на тях може да се види младия мултимилионер как се забавлява на яхта в Хамптонс.

Белфорт даде интервю за CNN, в което сподели своето мнение на филма, който беше номиниран за Оскар. Той е билразвълнуван от Леонардо Ди Каприо и му е помагал да се приготви за ролята. „След като свърших с гледането на филма останах без думи. За мен той е по-различен, отколкото за публиката. Това е моето минало и начин на живот. Написах тази книга и това за мен е пречистващ опит. Но когато видях на екрана Лео, който толкова добре си свърши работата, започнах да се потя, в буквалния смисъл на думата, в определени моменти. Когато се смърка кокаин, имах бурна реакция на тези части“, заяви Белфорт.

За да заснеме филма с необходимата точност Леонардо Ди Каприо се интересувал от личността на Джордан Белфорт в продължение на години преди филмът да стартира като проект. Актьорът бил привлечен от честността, с която бизнесменът говорел за всичко, което му се било случило.

Освен това Белфорт е убеден, че филмът няма да вдъхнови нови „вълци“,той коментира, че филмът трябва да се разглежда като предупреждение за това което не трябва да станеш. Блефорт коментира, че работи, за да компенсира всички, които е измамил и не иска да срами името си.

Джордан Белфорт се появява за малко в последната сцена на филма, представяйки изобразяващия го на екрана Леонардо Ди Каприо. В момента Белфорт работи като мотивационен говорител в САЩ.

 
 
Коментарите са изключени за Истинският „Wolf of Wall Street“ коментира филма, заснет по живота му