Иран призова за глобална борба с тероризма

| от chronicle.bg |

Иран призова международната общност да превърне борбата с тероризма в свой основен приоритет, предадоха информационните агенции, цитирани от в. Сега.

„Днес борбата с тероризма под всякаква форма и навсякъде е спешна задача за световната общност, която трябва да стане приоритет номер едно на всички държави по силата на международен консенсус“, заяви говорителят на иранското МВнР Бахрам Касеми, цитиран от местните медии.

Призивът беше направен, след като 18-годишен германец от ирански произход откри стрелба снощи в оживен търговски център в Мюнхен, уби 9 души, рани 16, след което се самоуби. Според германската полиция нападателят има двойно германско и иранско гражданство, живеел в Мюнхен.

По първоначални данни разследващите смятат, че младежът не е бил воден от религиозни мотиви за атаката, съобщи германската тв ARD. Той бил пристрастен към компютърни игри със стрелба и имал проблеми в училище. Смята се, че нападателят е бил с лабилна психика. Засега не е установено да е имал връзки с ислямски организации.

 
 
Коментарите са изключени за Иран призова за глобална борба с тероризма