Инцидент с бус с нелегални мигранти в Австрия

| от chronicle.bg |

Миниван, в който са превозвани 26 нелегални мигранти, беше задържан след кратко преследване от австрийската полиция. Сред превозваните са и три деца, които са настанени в болница заради дехидратация. Според астрийската полиция те е нямало да издържат още дълго в това превозно средство.

Миниванът е спрян след кратка гонка с полицията, а шофьорът му – румънец, е задържан. Инцидентът е станал близо до малък град на германската граница. Мигрантите са от Сирия, Афганистан и Бангладеш.

Всички деца са на възраст между 5 и 6 години и са били почти в безсъзнание в критично състояние.

Животът им вече не е в опасност, но все още са в болница.

Мигрантите са казали на полицията, че се надяват да стигнат до Германия.

По-рано тази седмица в камион в Австрия бяха открити телата на 71 души, преминали австро-унгарската граница. За смъртта им са арестувани 4-ма души, сред които трима с българско гражданство. Предполага се, че 71-те жертви са загинали от задушаване в херметически затворения камион. Предполага се, че са били сирийци.

Преди ден четиримата задържани се изправиха пред съда в Унгария. Заради особената тежест на престъплението, те ще останат в ареста за месец, докато тече делото, въпреки че според унгарското законодателство традиционно арестът трае до 72 часа. Ако експертизите покажат, че загиналите 71 души са били мъртви при преминаване на границата с Австрия, то основната тежест от разследването ще падне върху Унгария.

Снимка: Getty Images

 
 
Коментарите са изключени за Инцидент с бус с нелегални мигранти в Австрия