„Имам си мечта“: фото-изложба посветена на децата бежанци

| от |

На 29.05. 2014 г. от 18.00ч. в гр. Велико Търново, г-жа Антоанета Янкабакова – консултант на УНИЦЕФ България откри фотоизложба – „Имам си една мечта”, посветена на сирийските деца бежанци в България. Изложбата е осъществена от фотографа Илка Антонова и журналиста Нидал Хлайф с подкрепата на УНИЦЕФ.

D1[1]
На откриването присъстваха: г-жа Росица Димитрова – директор на Дирекция СДЗ в Община Велико Търново, представители на РИО, РЗИ, Дирекция „Социално подпомагане”, г-жа Събина Събева и г-жа Методка Петрова от МСС – България, както и участници в четвъртата междурегионална среща за обмяна на опит на центровете за обществена подкрепа от страната.

Целта на изложбата е да провокира толерантност и съпричастност и да подпомогне приобщаването на децата – бежанци в България. На фотосите, които са изложени пред факултета по изобразително изкуство, са показни децата–бежанци с лицата и мечтите им, които не се различават от тези на всички деца по света.

Близо 2000 са сирийските деца-бежанци в България. Докато кризата в Сирия продължава да бушува, навлизайки в своята ужасна четвърта година, едно цяло поколение от деца израства сред насилие и разруха – то може да бъде загубено завинаги, с дълбоки и дългосрочни последици за Сирия, региона и извън него.

Разрушени и празни градове. Бягащи и разделени семейства. Години чакане, оцеляване, без училище, без дом, без мир. Но не и без надежда. Винаги има мечти и надежда.

 
 
Коментарите са изключени за „Имам си мечта“: фото-изложба посветена на децата бежанци