„Игра на тронове“ оживя на „Комик-кон“

| от |

Създателите на телевизионния сериал“Игра на тронове“ обявиха снощи имената на деветима нови актьори, които ще видят зрителите на поредицата в петия сезон, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс. „Новаците“ бяха представени на фестивала „Комик-кон“ в Сан Диего, щата Калифорния.

Сред тях са Александър Сидиг, който ще изпълни ролята на Доран Мартел, Тоби Себастиян (Тристан Мартел) и Доби Опарей(Арео Хотах). Ролята на Нимерия Санд ще бъде поверена на Джесика Хенуик, на Тиен Санд на Лауренти Селърс, а на Обара Санд – на Киша Касъл-Хюз. Сериалът на телевизионния канал НВО през юли тази година получи рекорден брой от 19 номинации за наградите „Еми“. Победителите ще станат ясни на 26 август в Лос Анджелис. „Игра на тронове“ задмина „семейство Сопрано“ по зрителски интерес и стана е най-популярният сериал в историята на телевизия HBO, припомня Ройтерс. Сред почитателите му се оказа дори кралица Елизабет Втора, която посети снимачната площадка повреме на визитата си в Северна Ирландия. Епизодите от четвъртия сезон на сериала са гледани средно от по 18,4 милиона души, като се включат повторенията и филмите по желание на зрителя, както и свалянето за мобилни устройства. Това подобри рекорда от 18,2 милиона, поставен от „Семейство Сопрано“ през 2002 г. Оттогава се предлагат много нови възможности на зрителите, които увеличават публиката, като гледане на филми по желание.

През третия сезон епизодите са гледани средно от по 14,4 милиона души. Телевизия НВО вече планира пети и шести сезон на „Игра на тронове“. Сериалът „Игра на тронове“ започна през 2011 г. Той се излъчва вече в над 200 държави. Заснет е по известната фентъзи поредица „Песен за огън и лед“ на писателя Джордж Мартин.

С БТА

 
 
Коментарите са изключени за „Игра на тронове“ оживя на „Комик-кон“