И второто тигърче на Путин избяга в Китай

| от |

И второто сибирско тигърче, пуснато на свобода от руския президент Владимир Путин, премина границата и избяга в Китай, предаде Франс прес, позовавайки се на местните медии.

Хищникът е бил локализиран в провинция Хейлунцзян. Той е прекосил граничната река Амур. Придвижването на втория тигър, кръстен Устин, се следи от сателит благодарение на предавател, монтиран върху нашийника на животното. Според вестник „Глобъл таймс“ скитникът може по всяко време отново да се завърне в Русия.

Миналия месец отговорник от руската програма за защита на тигрите съобщи, че Кузя, първият от тигърчетата на Путин е прекосил границата. Той бе върнат отново към дивия живот от Путин в руския Далечен изток, заедно с две други животни. Устин беше част от друга група, пусната през юни. Руският президент редовно излиза в защита на застрашените видове пред камерите.

При тези постановки, целящи да представят Владимир Путин като човек, близък до природата и загрижен за екологията, сибирският тигър, наречен още амурски, заема централно място. Обществената руска телевизия дори направи вида звезда, след като през септември той стана един от персонажите, включени в рубриката „Лека нощ деца“, излъчвана от 1964 година.

С БТА

 
 
Коментарите са изключени за И второто тигърче на Путин избяга в Китай