Храните, които нямат срок на годност

| от |

1

Мед

Независимо от това, преди колко време пчелите са го направили, медът не го губи вкусовите си качества. Може да промени цвета си, да се кристализира, но винаги ще остане вкусен и безопасен за здравето. Необходимо е само да го съхранявате на тъмно и хладно място в добре затворен съд.

Кленов сироп

Единствената разлика между меда и дървесният сироп е, че трябва да го съхранявате във фризера.

Захар

Не е важно дали е бяла или кафяв, или на прах тя ще бъде годна за консумация завинаги. Захарта просто не може да се развали, защото бактериите не могат да живеят в такава среда.

Сол

Морската или кристалната сол не може да се развали, ако я съхранявате на съхранявате на хладно и сухо място. Дори и да се овлажни, тя може да се консумира, само ще промени малко вкуса си.

Алкохол

Водка, ром, уиски и други подобни напитки никога няма да се развалят. След като бъдат отворени, вкусът може би малко ще се промени заради „окисляването“, но напитката няма да се развали.

Екстракт от ванилия

Никога не трябва да хвърляте екстракт от ванилия от страх да се е развалил. Всъщност, той става все по-добър с течение на времето, но само ако го съхранявате на сухо и хладно място в плътно затворен съд.