Хората вече остаряват чак на 80 години

| от |

Старостта вече започва чак на 80 години, почти с 20 години по-късно, отколкото са смятали предишните поколения, установи британска анкета, цитирана от в. „Дейли мейл“.

e1321297111490

Заради по-здравословния и активен начин на живот и по-късното пенсиониране, както и по-доброто познаване на нуждите на възрастните, хората остават млади по-дълго. Повече от една пета от анкетираните вярват, че докато не навърши 90 години, човек не е стар. Някои от признаците за остаряване са заспиването пред телевизора или докато четеш вестник, а също забравянето и пъшкането при ставане сутрин.

Честото повтаряне „по мое време“, предпочитането на удобството пред елегантността и следобедният сън също са сред първите десет показателя.

„Възприемането на старостта много се е променило – каза говорител на поръчалия анкетата сайт PayingTooMuch. – Преди време за стари смятаха хората, които са се пенсионирали. Сега обаче тази възраст много нарасна, защото и на 70 години водим активен живот. Пенсионерите вече не са хора, които по цял ден стоят във фотьойла и плетат или гледат телевизия.“

Пенсионерите вече се радват на свободата, пътуват, посвещават се на хобита. В много случаи животът им става по-активен и вълнуващ, отколкото когато са били млади.

 
 
Коментарите са изключени за Хората вече остаряват чак на 80 години