Хората сияят до 48 часа след секс

| от chronicle.bg, по БТА |

Хората, които са правили секс, продължават да сияят и да изпитват психологическо удоволствие в продължение на 48 часа след неговото приключване.

Таблоидът публикува изследване на екипа на д-р Андреа Мелцер от университета във Флорида. Той провел тестове 214 младоженски двойки, разделени на две групи. Всяка вечер те трябвало да документират дали са правили секс със своя партньор и колко са били доволни от сексуалния си живот на следващия ден. Повечето от участниците, доверили че се чувствали щастливи не само на следващия, а и на по-следващия ден. Което идва да покаже, че „сиянието“ от половия акт не престава 48 часа след него. Но то изчезва окончателно на третия ден.

Учените обясняват този факт с някои физиологични особености на човека. На мъжката сперма и трябват три дни, за да възстанови здравословния си брой активни сперматозоиди. А два дена е максималният срок, в който могат да оцелеят мъжките сперматозоиди в репродуктивната система на жените.

По думите на доктор Мелцер хората със силно сексуално сияние след полов акт са и най-доволните от цялостния си полов живот. Те са с по-добри и устойчиви връзки с партньора и няколко месеца след това.

 
 
Коментарите са изключени за Хората сияят до 48 часа след секс