Хеттрик на Жиру и Арсенал прескочи трапа

| от chronicle.bg |

Решителните сблъсъци в груповата фаза на Шампионската лига се оказаха идеалната сцена за изява на някои от най-добрите голмайстори в Европа – и Оливие Жиру и Роберт Левандовски не разочароваха феновете си – французинът вкара три гола, полякът – два.

Барселона стигна до 1:1 като гост на Байер в мач от група Е на Шампионската лига. Каталунците излязоха напред с гол на Лионел Меси в 20-ата минута, но само 180 секунди по-късно домакините изравниха чрез Хавиер Ернандес. След това двата тима не успяха да си отбележат, но гостите получиха три жълти картона, като последният беше за Иван Ракитич в 86-ата минута. В другия мач от групата Рома и БАТЕ Борисов завършиха 0:0 в Рим, но това се оказа достатъчно за домакините да продължат напред, а каталунците вече си бяха осигурили първото място.

В група F Байерн не срещна трудности при гостуването си на Динамо Загреб – 2:0 с голове на Роберт Левандовски в 61 и 64 минути. В самия край на мача Томас Мюлер изпусна дузпа за Байерн.

В другия мач от групата Арсенал трябваше да спечели с два гола разлика срещу Олимпиакос в Гърция, за да продължи напред в Шампионската лига и Оливие Жиру направи това възможно – 3:0 с попадения на французина в 29, 49 и 67-ата минута от дузпа.

След мача феновете на Олимпиакос аплодираха играта на Арсенал, въпреки че гостите ги победиха в пряк сблъсък за второто място в групата, така лондончани и Байерн продължават напред, а Олимпиакос отива в Лига Европа.

Домакините записаха две победи в група G – Челси победи Порто с 2:0 у дома (Маркано си вкара автогол в 12-ата минута), а в 52-ата Вилиян направи 2:0. Динамо Киев пък победи у дома Макаби Тел Авив с 1:0 – гол на Денис Гармаш още в 16-ата минута осигури победата на украинския гранд. След победата на Челси,лондончани спечелиха първото място в групата и отиват на осминафиналите заедно с Динамо. Този път феновете на Челси изпратиха Жозе Моуриньо като скандираха името му след победата.

В група Н Валенсия падна у дома с 0:2 от Лион – гостите спечелиха с голове на Корнет и Лаказет в 37 и 76 минути. В другия мач Гент записа оспорвата победа с 2:1 срещу Зенит Санкт Петербург – Лоран Депоитр изведе домакините напред в 18 минута, но Артьом Дзюба изравни в 65-ата. Победният гол падна 13 минути по-късно и беше дело на Даниел Милицевич. Напред се класират Зенит и Гент, които завършиха и първи и втори.

 
 
Коментарите са изключени за Хеттрик на Жиру и Арсенал прескочи трапа