Heineken ще произвежда сайдер за целите Балкани в България

| от |

Българската бирена фабрика „Загорка“ ще се превърне във фабрика за сайдер. Така не на шега главният изпълнителен директор на компанията Николай Младенов съобщава в интервю за вестник „Капитал“, че ръководеното от него дружество започва ново начинание – производството на сайдер.

Поради тази причина от „Загорка“ са инвестирали в нова производствена линия, която вече работи и бутилира първите бутилки със сладката алкохолна напитка. Тук е мястото да отбележим, че на българския пазар сайдерът се радва на растяща консумация, а към момента го държат изцяло двата най-големи конкуренти на пивоварната – „Карлсберг“ и „Каменица“, съответно с Sommersby и Carling.

Това обаче предстои да се промени, след като „Загорка“ започне промишлено бутилиране на марката Strongbow. И тук идва най-хубавата новина: българската фабрика ще произвежда сайдера за целия регион на Балканите. Така от март съседните ни страни ще пият „български“ сайдер.

Това става и благодарение на собственика на пивоварната Heineken, който в новата си стратегия експандира на пазарате в Централна и Източна Европа със сайдер напитката.

Компанията ще стартира с три разновидности на напитката – ябълка, ябълка с бъз и ябълка с горски плодове. / money.bg

 
 
Коментарите са изключени за Heineken ще произвежда сайдер за целите Балкани в България