Хамилтън: Не напръсках Путин с шампанско

| от chronicle.bg |

Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън отхвърли информациите, че на подиума след финала на Гран при на Русия за втори пореден път е напръскал с шампанско президента на страната Владимир Путин, който му връчи купата за първото място.

„Не, не го напръсках – уточни Люис. – Не го напръсках с шампанско. Мисля, че кадрите от подиума лъжат, така изглежда отстрани, но всъщност не се получи. Определено не исках да измокрим хората с костюми на подиума.“

Веднага след Гран при на Русия Люис отлетя за базата на Mercedes във Великобритания, където заедно с шефовете на тима и Нико Розберг, той отпразнува спечелването на втората поредна титла при конструкторите във Формула 1.

От известно време насам Люис внимава много накъде пръска с шампанското, след като през април се получи неочакван скандал след финала на Гран при на Китай – тогава Хамилтън изпразни половин шише шампанско в лицето на едно от момичетата на подиума. Девойката направи недоволна физиономия, а медиите в Германия и Великобритания разкритикуваха Хамилтън, а социалните медии в Китай също се настроиха срещу него.

По-късно моделът заяви, че не е станало кой знае какво, а Люис й се извини.

В неделя Хамилтън започна да пръска с шампанско още преди Путин да изнесе от подиума, но радостта му беше насочена повече към Себастиан Фетел и Серхио Перес, които завършиха в Топ 3, както и към колегата му от Mercedes, който се качи на подиума, за да получи купата за първото място при конструкторите в Сочи.

 
 
Коментарите са изключени за Хамилтън: Не напръсках Путин с шампанско