Хакерът, който е по-голям престъпник от Андреш Брайвик

| от |

Брайвик убити 77 души, повечето от които деца, в момента в затвора е третиран по-добре, отколкото Готфрид Свархолм Варга, основателя на The Pirate Bay.
1

Докато Брайвик учи онлайн политически науки в Университета на Осло и работи над книга, Варга е настанен в строг тъмничен затвор и няма достъп до никакви материали за четене.

През ноември Варга беше прехвърлен от Швеция в Дания, където е обвинен в нарушаване на обществената система, незаконно събиране на данни и унищожаване на собственост. Всички тези обвинения са образувани след кражбата на номера на социални осигуровки от базата данни службата, която издава шофьорските книжки в Дания.

„Не му е позволен достъп до новини, списания или книги от затворническата библиотека, взети са му и книгите, които донесе със себе си от Швеция по време на екстрадицията. От пристигането (в Дания ) той не е получил нито едно писмо, само няколко поздравителни картички. От затвора обясняват забраната до достъп на информация със страха, че Варга може да унищожи някои доказателства, които все още не са открити“, пише в петицията, в която се изисква по-добро лечение за основателя на The Pirate Bay.

 
 
Коментарите са изключени за Хакерът, който е по-голям престъпник от Андреш Брайвик