Хърватия: Необходима е нова политика в ЕС

| от |

Хърватският премиер Зоран Милованович поиска промяна в икономическата политика на Европейския съюз /ЕС/.

Сегашната финансова политика на ЕС не дава резултати и поради тази причина ще трябва да има промяна. Не е нормално само да спестяваме, необходими са инвестиции и разходи – разбира се разумно, каза още Милованович.

„Много често е необходимо да се правят разходи предварително за неща, които още не сте изработили, но тук трябва да се постъпва разумно. Ако няма разходи, няма да има и производство. Няма продукция без разходи, което означава и известен дефицит, който трябва да се управлява разумно“, подчерта Милованович.

Всеки вижда, че след 5-6 години финансова криза, в САЩ има растеж. Създават се нови работни места, включително и във Великобритания, където има растеж. В същото време Европа боксува“, каза хърватският премиер. „Трябва да си зададем въпроса дали сегашната политика нае ЕС е най-добрата, най-полезната, защото дори и Германия е на прага на рецесията. Ще трябва да има промяна във финансовата философия на Евросъюза, защото сегашната политика не дава резултати“, каза Зоран Миловановч и припомни, че Франция и Италия се намират в тежка криза и те няма да се справят, ако продължават с досегашната си политика. Според него, ако Германия навлезе отново в криза, ще има нова финансова криза в Европа и никой не знае как ще се измъкнем от нея. /Хина, БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Хърватия: Необходима е нова политика в ЕС