Хърватите не ни броят за живи

| от |

Напрежението преди мача между България и Хърватия започна да се покачва далеч преди първия сигнал за двубоя, пише „7 дни спорт“.

Прекият ни съперник за второто място даде старт на психовоина с унищожителен материал за нашите национали. В Загреб се заядоха с тима на Любослав Пенев, като видимо не ни броят за живи. „Чувал ли е някой за техния капитан Ивелин Попов?„, иронично питат в Загреб. „Някога българите имаха съперничеството между Левски и ЦСКА, силен пловдивски отбор, брилянтните нападатели като Христо Стоичков, Емил Костадинов и Любослав Пенев, легендарния плешивец Йордан Лечков, великолепния Красимир Балъков и „мистър“ Трифон Иванов“, окуражават себе си в Хърватия.

Старши треньорът на Литекс Красимир Балъков коментира свестник „24 сата“ . Бившият наставник на Хайдук (Сплит) се върна с умиление към периода си начело на един от двата хърватски гранда и заяви, че предстоящият мач в петък ще бъде сблъсък между опита и класата на „шахматистите“ и младостта и ентусиазма на българите.

„Ситуацията при нас е такава, че доста години не сме се класирали на голямо първенство. Сега отборът се представя по-добре и очакванията веднага се повишиха. Хората чакат с голям интерес мача срещу Хърватия. Знам обаче, че ще ни е много трудно. Ние имаме млад отбор, без големи звезди. Разчитаме на колектива. Вашите играчи са по-известни, и по-скъпи. Надявах се програмата да отреди да играем срещу вас на по-късен етап от квалификациите, когато нашият отбор ще е по-сработен. При всички положения, Хърватия е фаворит„, споделя Балъков.

„Имате много качествени играчи – Дарио Сърна, Ивица Олич, Марио Манджукич, Лука Модрич… Много се надявам и двата отбора да се класират на Евро 2016, добави Балъков, който каза още, че много добре познава селекционера на хърватите Нико Ковач от многото срещи помежду им в Бундеслигата.

Спомнете си мача от 2002 на Националния стадион „Васил Левски“

 
 

Рецепта за кокосови гофрети

| от Росица Гърджелийска |

Роси успява да осъществи мечтата на мнозина, които страдат от различни алергии – тя успява да създаде гофрети без глутен, без лактоза и без ядки. Тайната – банани.

Росица Гърджелийска работи във филмовата индустрия, но обича да готви и да пътува. Живее няколко години във Великобритания, преди да се завърне в България. Обича да посещава интересни места по света. В блога на Роси www.primalyum.co.uk може да намерите рецепти за интересна и здравословна храна, както и истории за пътешествия.

Ето и нейната рецепта за кокосови гофрети.

 

Нужни продукти:

3 банана;
4 яйца;
1/3 ч.ч. кокосово брашно;
2 щипки бакпулвер;
олио за гофретника.

Начин на приготвяне:

Загрейте гофретника.
Блиндирайте бананите, яйцата и кокосовото брашно.
Оставете на престои 10 мин. и блиндирайте пак.
Добавете бакпулвера и разбъркайте добре.
Намазнете добре гофретника, изсипете черпак от сместа в него и го затворете.
Гответе няколко минутки и след това бавно започнете да отваряте гофретника. Ако гофретата е готова, би трябвало да се отвори лесно и да не залепне.

Прекрасни са сервирани с вишни и кокосови стърготини.

гофрети роси

 
 

Оскари 2017: Фаворитите на Chronicle

| от |

89-тите награди „Оскар“ ще бъдат раздадени тази неделя вечер в Лос Анджелис и ще закрият официално големия награден сезон, който започна още в края на миналата година. Най-добрите сред най-добрите в киното ще напълнят Кодък Тиатър, за да могат още пък по-добрите сред тях да се окичат със злато.

И тази година, подобно на миналата, номинации за „Оскар“ предизвикаха полемика. Ако миналата година това бяха прекалено белите актьори и режисьори, номинирани в най-важните категории, сега впечатление прави засиленото участие на афроамериканци. Нормално е хората да се чудят дали причината за толкова много и еднообразни номинации, не се случва не заради доброто старо седмо изкуство…

Но ние няма да се занимаваме с това днес. Избрали сме да правим нещо по-забавно, а именно да кажем кои са нашите фаворити в 8 от най-важните и комерсиални категории. В галерията горе.

 
 

Омари, хайвер и макарони със сирене са в менюто след наградите „Оскар“

| от chronicle.bg, по БТА |

След като 89-ите награди „Оскар“ вече са раздадени, победители и победени ще се почерпят на Бала на губерантора. За менюто му отговаря отново майстор-готвачът Волфганг Пук, съобщи сп. „Пийпъл“.

За 22-ия си Бал на на губернатора Волфганг Пук е създал над 50 ексцентрични ястия на тема класическия и съвременен Холивуд. Помага му екип от 350 професионалисти.

Само морските деликатеси за бала тежат 1300 кг. Освен рибите ще има щипки от раци, скариди, омари от Мейн, стриди. Оскарите тук са от сьомга, гарнирани с черен хайвер.

След като от години гъделичка вкусовите рецептори на звездите, Волфганг Пук държи на традиционните си рецепти – пилешки пай, макарони със сирене, ребърца, гарнирани с полента с трюфели, омари. Новостите в менюто са кралски рак от Аляска с джинджифил и черен боб, сашими с жълтоопашата риба, хавайска салата от сурова риба тон. Волфганг Пук обещава да има по нещо за всеки вкус.

Обикновено Волфганг Пук не планира ястия, свързани с номинираните, но тази година е изключение. Той се е вдъхновил от филма „Марсианецът“ за зеленчукова градина.

Когато шевовете на елегантните рокли и смокинги започнат да се пръскат, идва ред на шоколадовия бюфет. За почитателите на сладкото ще има шоколадов фонтан, кула от целувки-макарони, шоколадови бонбони, петифури и шампанско.

 
 

Суетата на Оскарите: снимки от червения килим

| от chronicle.bg |

Тези Оскари вероятно ще останат в историята с небивалия гаф по време на връчването на наградата за най-добър филм.

A може би все пак и с победителите. Тук няма да разсъждаваме по въпросите за изборите на Академията, качеството на воденето на Джими Кемъл и справедливостта на наградите -а ще се фокусираме върху блясъка и външния вид на звездите.

Вижте в галерията най-интересно, стилно или скандално облечените звезди.