H&M дарява 3.3 мл. долара за образованието на деца бежанци

| от chronicle.bg |

Глобалната кампания на H&M Foundation събра над 3,3 милиона долара в подкрепа на Върховния комисариат на ООН за бежанците и тяхната работата в посока осигуряване на образование за деца бежанци. Стартиралата през ноември 2016 кампания имаше за цел да подпомогне осигуряването на пособия, необходими на децата, за да посещават училище. За всяка H&M подаръчна карта-ваучер, продадена по време на празниците в над 4 000 H&M магазина по света, H&M Foundation направи дарение в полза на деца бежанци в държави като Чад, Етиопия, Иран, Кения, Малайзия, Пакистан, Руанда, Южен Судан, Судан, Сирия, Уганда и Йемен.

Повече от половината бежанци по света са деца.

Само 50 на сто от тях имат достъп до основно образование, а процентът на тези, които имат шанс за средно образование, е дори по-малък.

Осигуряването на достъп до образование за тези деца е централен фокус на Върховния комисариат на ООН за бежанците. От изключителна важност е и да се помогне на децата бежанци да изградят по-добро бъдеще за себе си и общностите, към които принадлежат. Парите от кампанията ще помогнат за това децата да получат пособия като учебници и канцеларски материали, които са ключови за осигуряването на достъп до образование.

 
 
Коментарите са изключени за H&M дарява 3.3 мл. долара за образованието на деца бежанци