Група „Смоуки“ с концерт в София на 17 октомври

| от |

Световно известната британска поп група Смоуки с хитовете си от върховете на таблиците като „Living Next Door to Alice“, „Lay Back in the Arms of Someone“, „If You Think You Know How to Love Me“ ще изнесе концерт в София на 17 октомври, съобщиха организаторите на гастрола. С постоянните си турнета във Великобритания и Европа, бандата и в момента продължава да е една от най-популярните групи в света.

Ако погледнете в Книгата на Гинес за хит сингли, може да ви бъде простено мнението, че успешната история на „Смоуки“ е феномен от 70-те. В крайна сметка, 11 от 14-те им британски хитове се появяват в това съдбовно за музиката десетилетие. И все пак внушителният им успех продължава да процъфтява по света, включително в Скандинавия, Южна Африка, Германия и дори в Китай. „Смоуки“ е група, която е разпродавала турната и получавала платинени албуми по време на четири десетилетия – 70-те, 80-те, 90-те и в наши дни.

ИСТОРИЯ

„Смоуки“ се събират докато още са в училище – в Йоркшър, в края на 60-те. След като преминават през различни имена и стилове, те подписват договор със супер горещия по онова време лейбъл на
Мики Моуст – „RAK“, и си пробиват път в класациите. Песни като „If You Think You Know How To Love Me“, „Don’t Play Your Rock’n’Roll To Me“, „It’s Your Life“ и „Oh, Carol“ (всяка от които попада в топ 10) превземат радиостанциите и дават на бандата билета, с който да обикалят света.

Стилът им е комбинация от песни, изпълнени със запомнящи се мелодии и характерни, макар и неприкрито повлияни от американския софт-рок хармонии, като тайната е в комбинацията от
гласове – дрезгавият, пропит с емоция водещ глас, подплатен от мелодичните хармонии.

След като достигат продажби от над 30 милиона по целия свят, „Смоуки“ издават „Wild Horses“, албум от 1997-а годна, записан в Нашвил, чието продуциране струва на групата 250 000 паунда. Така се настаняват трайно в програмите на кънтри радиата в САЩ, докато сборните албуми с хитове не престават да се продават добре. Тази тенденция продължава и с албумите „Uncovered“ и „Uncovered Too“ – и двата жънат огромен успех в Скандинавия и достигат до топ 5 в Дания, Финландия, Норвегия и Швеция, като се сдобиват с двойно платинен статут.

През 2003-та година „Смоуки“ издават най-пълната си колекция от хитове. Озаглавена „The Box Set“, колекцията съдържа 10 компакт диска, покриващи десетилетията от 70-те до днес и получава Златни и Платинени награди навсякъде в Скандинавия. „Смоуки“ все още са във върхова форма. Групата издаде концертно DVD, а последният й албум „Take A Minute“ присъства в класациите из цяла Европа.
Групата пристига в България по покана на Live & Loud, концертът е на 17 октомври 2014 г. в зала 1 на НДК от 19.30 ч.

С БТА

 
 
Коментарите са изключени за Група „Смоуки“ с концерт в София на 17 октомври