Гроздан Караджов: #Кой се страхува от Гражданския съвет на Реформаторите?

| от |

Днес един човек, с когото би трябвало да сме съмишленици заяви, че е време за раздяла с Гражданския съвет. Тази иновация била интересна, обаче в решителни моменти клатела „лодката“ – има предвид съставянето на правителство.

Лодката вече не се клати, дошло е време да се изчистят нещата, защото РБ е дългосрочен проект, казва г-н Зеленогорски.

Значи какво излиза? Дайте да изхвърлим зад борда Гражданите-Реформатори, този излишен баласт, който пречи на гребците да теглят… накъдето си искат.

Нека бъда ясен:

Гражданският съвет е общност от личности, всеки успял и уважаван в своята област, които не само помогнаха за създаването на Реформаторския блок, но и запазиха единството му до днес. Не е възможно някой да закрие нещо, което не е открил, включително и интелектуално. Влизането във властта и настаняването в удобни министерски кресла не е причина да „изхвърлим“ ГС.

Гражданският съвет не е коледна украса, която да изхвърлиш, след като Коледата е дошла. Той формира политическите позиции на Блока – и ако на някого това не се харесва, тъй като не може да седне на най-доброто място в лодката, то моят съвет е да балансира по-добре.

Гражданският съвет действително е иновация, каквато не е правена в българската политика. Той дава възможност на граждани извън партиите, всеки със своята си експертиза, да участват и правят политика в Реформаторския блок.

Гражданският съвет изрази мнения, които не се харесват на някои от лидерите на партии в Блока. Но той не е създаден, за да е в тяхна угода.

Едно от 12-те начала на Реформаторския блок е:

„Включване на инструментите на пряката демокрация и гражданския контрол при вземането и изпълнението на решения на централно и местно ниво“.

Гражданският съвет не пречи на идентичността на партиите в Блока, а помага всяка от тях да бъде придадена за общото начало.

На #КОЙ пречи тогава? /БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Гроздан Караджов: #Кой се страхува от Гражданския съвет на Реформаторите?