Григор загуби от 74-ия в света

| от chronicle.bg |

Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на турнира в Кула Лумпур след затуба от 74-ия в световната ранглиста Бенямин Бекер с 3-6 6-7(3). Българинът игра по-добре от мача срещу Жоао Соуса, но това се оказа недостатъчно срещу опитния германец, който наказа всяка слабост на първата ни ракета.

Първият сет започна така сякаш Григор си е взел поука от мача срещу португалеца. Сервираше значително по-добре и взе лесно първите си две подавания. Това обаче важеше и за Бекер. В петия гейм Григор се отпусна и това му костваше сета. След слабо сервиране и форхенд в аут резултатът стана 15-40. След поредица от отлични волета Димитров отрази първата заплаха, след което показа здрава психика и при втория брейкбол. Последваха обаче две непредизвикани грешки от бекхенд и пробивът стана факт.

Григор натисна за моментален рибрейк и бе близо до него, стигайки до брейкбол от 40-15 с невероятна къса топка. После обаче изкара лесен форхенд в аут и след още няколко равенства геймът завърши със слайс в мрежата от ракетата на българина. След това се заредиха няколко по-тихи гейма, а при 5-4 Бекер застана на линията да сервира за сета. Той направи двойна грешка за 15-15, но последва нов бекхенд на Григор в аут. След това пък форхенд се спря в мрежата, въпреки че нашето момче владееше инициативата, а с още една грешка се сложи край на първата част.

Все още нищо не беше загубено, а Григор неведнъж ни бе показвал, че може да обръща подобни мачове. Можеше ли да го стори отново? Така изглеждаше. Българинът видя колебания в сервиса на Бекер в четвъртия гейм на втория сет и стигна до точка за пробив при 30-40. Последва продължително разиграване, в което ударите на Григор бяха по-силни и по-прецизни и той осъществи така важния брейк.

Окрилен от развитието, Димитров затвърди светкавично със страхотен сервис гейм, а в този момент статистиката отчиташе 71% вкаран първи сервис от българина. Григор поддържаше преднината си и при 5-3 сервираше за изравняването на резултата. Геймът премина през няколко дюс, след което Бекер взе предимство с атака на мрежата, а след това върна пробива след неточност на Григор. Отлични шансове за затварянето на сета имаше и в десетия гейм, в който нашият поведе с 15-40, но германецът взе зрелищно разиграване, след което намери и сервиса си.

Гейм на нула за 6-5 означаваше минимум тайбрек за българина. Димитров не успя да притисне отново съперника и се стигна до дълъг гейм. Григор проби пръв за 2-1, но минибрейкът бе върнат веднага с техничен лоб. Двамата смениха полетата при 3-3, а Григор прати бекхенд в мрежата за 3-5, след което Бекер го наказа на мрежата, стигайки до три мачбола и реализира още първия с ас.

TennisKafe.com

 
 
Коментарите са изключени за Григор загуби от 74-ия в света