Григор отпадна след загуба от Пея в Маями

| от Sportcafe |

Григор Димитров със сигурност ще иска по-бързо да забрави тазгодишното си участие на Miami Open, защото отпадна още във втори кръг след 3-6 6-7(4) от Гуидо Пея.

Аржентинецът (№158 в света) направи много силен мач, докато най-добрият ни тенисист се представи под високия стандарт, който сам си зададе в началото на сезона.

Първият сет бе белязан от кратко прекъсване заради дъжд, което в крайна сметка повлия по-сериозно на ритъма на Димитров, отколкото на този на Пея. При 1-1 гейма, Григор стигна до 40-40, а на следващата точка изгради отлична атака и завърши с воле на мрежата, достигайки до брейкбол. Пея не трепна и атакува ретура на българина с дълбок форхенд, предизвиквайки грешка, а после взе и следващата точка, но допусна нов пропуск – дюс. След дуел от форхенди по диагонала Григор смени посоката с отличен удар по правата, пласиран на линията, и си заслужи нова точка за пробив, но Пея отрази и нея. В този момент официалните лица прекъснаха двубоя заради слабо преваляване и играчите се прибраха в съблекалнята. Играта бе подновена десетина минути по-късно, а Григор стигна до нов брейкбол, като реши да търси развръзката от ретур, но не бе достатъчно прецизен – 40-40. Накрая Гуидо Пея успя да се събере и затвори гейма.

Нещо повече – аржентинецът се добра до точка за 3-1, а Димитров му подари пробива с двойна грешка. За щастие, порцията грешки от ракетата на аржентинеца също не закъсня и българинът моментално направи рибрейк на нула. Първият сет се диктуваше по-скоро от броя на пропуските, отколкото от печелившите разигравания, а Григор бъркаше повече от съперника. Най-добрият ни тенисист имаше геймбол за 4-4, само че последователно сгреши бекхенд, допусна двойна грешка и изкара форхед в аут, с което подари на Пея още един пробив за 3-5.

Димитров успя да си осигури две точки за връщане на брейка, само че сеченият бекхенд му изневери при първата, а при втората ретурът на българина излезе в аут и скоро Пея записа откриващия сет на сметката си.

И двамата тенисисти успяха да стабилизират играта си след почивката, като Димитров стигна до 40-40 при 4-3 в своя полза, но непредизвикани грешки не му позволиха да се бори за повече. Българинът все пак заслужи сетбол при 5-4 с брилянтен бекхенд пасинг шот, само че Пея изстреля серия от мощни форхенди, за да заличи опасността и скоро направи 5-5. Григор получи шанс за поправителен при 6-5, а този път сетболът си замина след форхенд на поне два метра в аут и се стигна до тайбрек.

Григор изостана с 0-3 точки и макар да намали до 2-3, изпусна шанса си да изравни в последвалата размяна на висока скорост от основната линия и изоставаше с 2-4 при смяната на полетата. Пея нанесе решаващ удар със зрелищен форхенд ретур уинър за 6-3 и затвори мача на свой сервис със 7-4 т. след нова грешка на Димитров от бекхенд.

 
 
Коментарите са изключени за Григор отпадна след загуба от Пея в Маями