Григор на финал в Стокхолм

| от |


Григор Димитров достигна до финал на турнира в Стокхолм след победа с 4-6 6-4 6-2 Беноа Пер. На финала утре българинът ще играе срещу Давид Ферер, който победи с 3-6 6-4 6-1 Ернест Гулбис.

След слаб ретур в първия сет и много непредизвикани грешки Григор не можа да върне ранния пробив и загуби с 4:6.

Във втория – Беноа Пер достигна до брейкбол, но този път страхотна защита на българина, последвана от ефектен атакуващ бекхенд му позволи да отрази опасността, а малко по-късно и да задържи подаването си. Гришо се събра, повиши нивото си и успя да вземе сета.

В третия сет играта на Димитров потръгна, сервизът влизаше, непредизвиканите грешки намаляха. Българинът проби на два пъти за 5:2, а изнервеният Беноа Пер на няколко пъти хвърли ракетата си видимо ядосан от невъзможността да се противопостави на българина.

Класирането за финал донесе на Гришо 50,400 евро и 150 точки за ранглистата, от които ще добави 60 към актива си и ще се изкачи до №27 в света, а ако спечели трофея, това ще означава рекордно в кариерата му класиране до №24 или №25

Финалът в Стокхолм започва утре от 16:00 ч. българско време.

Димитров вече три пъти се е срещал с Ферер, има само един спечелен сет в Синсинати и загуби на Индиън Уелс и на полуфиналите в Бостад (Швеция).