Григор е във втори кръг в Базел, следва мач срещу Долгополов

| от |

Григор Димитров започна с победа участието си на турнира в Базел. Българинът нямаше особени затруднения и премина през Радек Щепанек с 6:3, 6:3. Това е шеста поредна победа на Гришо, миналата година Димитров достигна до четвърт финал на турнира, които е от категорията АТР 500.

Димитров ще играе в следващия кръг срещу Александър Долгополов, който острани с 6-4 6-4 над Кени дьо Шепе. Мачът ще се играе в четвъртък от 21:00 ч. С днешната си победа първата ни ракета си осигури чек за 18,275 евро и 45 точки за ранглистата, но няма да добави нови, тъй като има да защитава четвъртфинал от миналата година. Ако утре Димитров отстрани Долгополов в петък ще се изправи срещу Роже Федерер, който вече си осигури място на четвъртфиналите.

Гришо биграеше страхотно и след 13 минути игра поведе с 4:0 гейма. 34-годишният Щепанек успя да върне един от пробивите, намалявайки на 3:4. Последната дума в сета все пак бе за българина, който с трития си пробив поведе в резултата с 6:3.

През втората част Григор успя да пробие подаването на съперника за 4:2, след което затвори мача, записвайки своята 6-а поредна победа в тура!

 
 
Коментарите са изключени за Григор е във втори кръг в Базел, следва мач срещу Долгополов