Григор Димитров започна с труден успех в Рим

| от |

Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира от сериите Мастърс в Рим, след като постигна доста трудна победа над Едуар Роже-Васлен с 4-6, 6-3, 6-4.


45-ят в света французин оказа сериозна съпротива на Димитров, но класата на българина му помогна да постигне пробив в края на третия сет, който му донесе крайния успех.

В първата част Гришо допусна два пробива, които бяха достатъчни на Роже-Васлен да поведе в резултата. Хасковлията проби рано съперника си във втория сет, след което не сбърка в сервис геймовете си, за да изравни. Третата част бе най-оспорвана, като двамата тенисисти взимаха своите подавания до 4-4, когато Димитров успя да постигне безценния пробив, след което да затвори мача след малко над 2 часа игра.

С днешната победа Гришо защити спечелените 45 точки от миналия сезон, когато отпадна във втори кръг след загуба от Гаске, а в опит за първи път в кариерата си да достигне до осминафиналите в Рим ще срещне един измежду играещите в момента Иво Карлович и Пабло Карено Буста.

 
 
Коментарите са изключени за Григор Димитров започна с труден успех в Рим