Григор Димитров срещу Новак Джокович – вижте коментарите в Twitter

| от |

Григор Димитров играе срещу Новак Джокович в двубой от полуфиналите на Уимбълдън. Срещата може да наблюдавате пряко по Нова телевизия.

grigor-dimitrov-novak-djokovic-1

Това е 4-и сблъсък между Димитров и Джокович, като до момента сърбинът води с 3:1 победи. Единственият успех на българския тенисист е от „Мастърс 1000” турнира в Мадрид миналата година, като по това време Джокович беше действащ водач в ранглистата. Двамата никога не са се срещали на тревна настилка.

Джокович спечели първия сет с 6:4 гейма. Сръбският тенисист, който е водач в схемата, направи пробив в подаването на Димитров в петия гейм на първия сет, като запази предимството си до края на частта.

Джокович използва серия от непредизвикани грешки на българина за да стигне до предимството си. Джокович взе сета за 27 минути игра.

Във втория сет Новак Джокович направи пробив в подаването на българина още в третия гейм за 2:1. Димитров постепенно подобри играта си и върна пробива в шестия гейм за 3:3 гейма, а след това направи и втори за 5:3 гейма, след което без проблеми взе и сета.

В третия сет играта бе равностойна, като тенисистите не допуснаха пробиви и се стигна до тайбрек. В него Джокович поведе с 4:1 точки, а след това и с 5:2 и спечели сета.




 
 
Коментарите са изключени за Григор Димитров срещу Новак Джокович – вижте коментарите в Twitter