Григор Димитров : Ще дам най-доброто от себе си, за да спечеля титлата

| от |

Григор Димитров се класира за финала в Акапулко, показвайки тенис на изключително високо ниво и побеждавайки Анди Мъри с 2:1 сета. Минути след този емоционален и ценен успех Гришо даде интервю на корта, в което говори за важността на тази победа, за играта си през днешния ден и за предстоящия финал срещу Кевин Андерсън с начален час 05:00 ч. сутринта българско време, предадоха от tenniskafe.com.

_MPS3768

„Определено най-голямата“, отговори Гришо на въпрос дали това е най-ценната му победа в кариерата до този момент.

„Анди е невероятен тенисист, всички знаем как играе. Наистина съм много щастлив от начина, по който играх. Изпитвах проблеми в първия сет, в третия сервирах за победата, но усещах, че мога да направя добър мач и исках да победя, желаех победата с цялото си сърце. На няколко пъти сме играли с него и в известна степен знаех какво да очаквам, но той не се отказва толкова лесно. Два тайбрека, но си взех победата“, добави видимо щастливият Григор Димитров.

Във втория сет двамата сътвориха уникално разиграване, а хасковлията бе попитан дали това не бе повратният момент и дали това не му даде допълнителни сили да продължи да се бори. „Хм, кое точно? Имаше доста добри разигравания, а и публиката беше страхотна и ни подкрепяше по равно, оценявайки всяка добра точка. Да, имаше разигравания, които повдигаха духа ми, но срещу Анди трябва да се бориш през цялото време“, добави Гришо, който на финала ще излезе срещу Кевин Андерсън в опит да спечели втората титла в кариерата си. Успее ли, ще добави такава от турнир от категорията АТР 500, след като в края на миналия сезон спечели АТР 250 в Стокхолм.

Гришо води с 3-2 в преките двубои, а трите му победи са на турнири на трева и определено може да се каже, че двамата познават играта си. „Да, той е много труден противник, от него можеш да очакваш всичко. Притежава страхотен сервис и има ли ден, тогава е много трудно да го победиш, но имам добри шансове. Сега мога единствено да си почина, да се подготвя за утре, да бъда свеж за финала и ще дам най-доброто от себе си, за да спечеля“, каза още Гришо, който ако спечели трофея, ще спечели 500 точки за ранглистата, благодарение на които ще се изкачи до рекордното в кариерата си №16 в света.

 
 
Коментарите са изключени за Григор Димитров : Ще дам най-доброто от себе си, за да спечеля титлата