Григор Димитров продължава с победите в Китай

| от chronicle.bg |

Първата тенис ракета на България Григор Димитров започна с победа и в третия пореден турнир от веригата на АТР в Китай. След като в предишните седмици стигна до 1/2-финал в Чънду и до финал в Пекин, днес 25-годишният хасковлия стартира с успех на „Мастърс“ в Шанхай. В I кръг на турнира с награден фонд $5,45 млн. нашият срази Ришар Гаске с 6:4, 6:4 и постигна първа победа от общо шест мача срещу французина.

Двубоят започна лошо за Димитров и той загуби още първия си сервис гейм, а след това Гаске затвърди пробива и поведе с 3:0. Въпреки това Григор съумя да запази самообладание и след като осъществи рибрейк, изравни за 3:3. А след още един пробив спечели първата част в маратонски 10-и гейм при четвъртия си сетбол. Вторият сет бе открит с брейк в подаването на французина, който се оказа единствен в частта и българинът затвори мача с ас след час и половина игра.

Благодарение на тази победа Димитров си гарантира изкачване в моментната ранглиста с една позиция до №17 в света. Във II кръг утре негов съперник ще бъде тръгналият от квалификациите Вашек Поспишил (Кан).

 
 
Коментарите са изключени за Григор Димитров продължава с победите в Китай