Григор Димитров премина трудно през 17 годишния Зверев

| от |

Григор Димитров победи доста трудно 17-годишния Александър Зверев и прескочи първи кръг на турнира в Базел след 2-6 6-4 6-2

Българинът трябваше да се справя с проблеми в глезена на десния крак и изключително амбициран опонент, който спечели във вихрено темпо първия сет, но все пак показа борбеност и обърна мача в своя полза след 1 час и 44 минути игра. По този начин Димитров заработи 45 точки за световната ранглиста и 18515 евро.

Димитров направи 7 аса за успеха и допусна 5 двойни грешки,.За място в четвъртфиналите българинът ще трябва да се справи с Вашек Поспишил.

Григор започна лошо мача и допусна пробив още в първия гейм. Немотивираната игра на Димитров продължи и той забиваше всяка втора топка в мрежата. При 2:4 германецът осъществи още един пробив, което му позволи да поведе с 5:2 в своя полза, а след това и бързо да затвори сета при 2:6 след само 29 минути на корта. На няколко пъти камерите показаха Гришо да се държи за глезена на десния крак, където очевидно изпитва болки и това затруднява движението му по корта.

Въпреки това той се мобилизира за началото на втория сет и с ранен пробив в своя полза успя да поведе с 3:0 гейма. В средата на втората част обаче отново последва спад в играта на българина и това позволи на Зверев да възстанови равенството до 3:3, а при този резултат да получи и два брейк бола в своя полза.

Все пак Григор успя да удържи подаването си, а при 5:4 в своя полза отново да пробие и така да изравни сетовете при 6:4 за себе си. В третата част Димитров съвсем намери своята игра и с много прецизни отигравания караше съперника си да влиза в продължителни разигравания, които в по-голямата си част бяха печелени от българина. Евентуално в 1/4 финалите Гришо може да се изправи срещу своя идол Роджър Федерер, който е поставен под №1 и стартира с категорична победа над Жил Мюлер от Люксембург с 6-2, 6-1 само за 46 минути.

 
 
Коментарите са изключени за Григор Димитров премина трудно през 17 годишния Зверев