Григор Димитров победи Джак Сок с 5:7, 6:4, 6:3

| от |

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис в Стокхолм. Най-добрият български тенисист, който защитава титлата си от миналата година, победи американеца Джак Сок с 5:7, 6:4, 6:3 след 1 час и 59 минути игра.

Поставеният под номер 2 в основната схема Димитров направи 5 аса за победата и допусна 2 двойни греши, а в спор за място на финал ще се изправи срещу австралиеца Бърнард Томич.

Димитров стигна трудно до успеха срещу 22-годишния американец, с който не бе играл досега. В първия сет Сок направи един пробив, който му бе достатъчен за успех в частта. Във втория сет играта бе равностойна и при 5-4 Гришо нанесе своя удар, възползвайки се от първата си възможност за пробив.

В третия българинът проби опонента си в осмия гейм и поведе с 5-3, макар и това да стана след двойна грешка на американеца. След това хасковлията спечели подаването си на нула и сложи край на спора след точно два часа игра на корта. За място във финала първата ни ракета ще спори с 21-годишния австралиец Бърнард Томич, който елиминира испанеца Фернандо Вердаско в три сета 0-6, 6-4, 7-6.

Вижте два невероятни удара на Григор Димитров един след друг.

 
 
Коментарите са изключени за Григор Димитров победи Джак Сок с 5:7, 6:4, 6:3