Грегор Робъртсън спечели трети мандат като кмет на Ванкувър с политики и идеи

| от |

Избирателите във Ванкувър се безпокоят по-малко за личността, отколкото за политиките и идеите, когато става дума за избирането на кмет на града, показва екзитпол. И още по-важно, явно повечето избиратели са решили отрано в предизборната надпревара кой трябва да управлява града и не са се влияли от дълбоко негативния тон между главните претенденти – Грегор Робъртсън и Кърк Лапойнт.

Според екзитпол, проведен за вестник The Vancouver Sun, 74% от избирателите повече от седмица преди изборите вече са били избрали за кого да гласуват. Малцина са се повлияли от извинението на Робъртсън и обещанието му да бъде по-мил, вежлив кмет, докато се опитва да насочи града в посока на своя дневен ред от екология и настаняване. Допитването показва, че само 10% са се повлияли от неговото извинение.

Посланието им беше поднесено остро на изборите в събота, на които избирателите „подрязаха крилата” на Робъртсън избирайки го за кмет за трети мандат, но намалявайки мнозинството му в градския съвет и управителните бордове на парковете и училищата. | Агенция „Фокус“

 
 
Коментарите са изключени за Грегор Робъртсън спечели трети мандат като кмет на Ванкувър с политики и идеи