Граждански инвестиции в партийно плюене

| от |

Само за един месец, американците са решили да дадат общо 36 милиона долара за негативните кампании, които ги очакват през следващата година.

През септември Демократите са събрали дарения в размер на 20,4 милиона долара, като изпреварват републиканците в тяхната доноркса кампания, те имат в сметките 15,8 милион .

Според планираното, поне 2 милиона от дарения на демократите се дължат на гнева, който предизвика сред редиците на партията, сенатора Тед Круз, който окупира трибуната в опит да блокира гласуването за размера на националния дълг.

„Сенатор толкова ме разярени че веднага дадох 100 долара за демокрация“, казва един от многобройните дребни донори в партийните кампании.

Въпреки, че 2014 -та е година на избори за Конгреса, самият Круз няма да се кандидатира за евентуален втори мандат до 2018 -та година.

Парите събирани от дарения на привърженици на партиите не се смятат, за някакъв важен фактор, колкото да се проверят нагласите на електората около текущите събития. Но и това не винаги означава нещо конкретно. През октомври 2010 г. Демократите събират рекордна месечна сума от дарения, но след това губят контрола върху Конгреса.

„Америка, тези 36 милиона долара се лоша инвестиция. Лоша защото награждава лошото поведение. Лоша, защото предавам силата в ръцете на партийните комитети и бюрократи. Лоша, защото има малко общо с победата“ коментира анализаторът Филип Бамп.

 
 
Коментарите са изключени за Граждански инвестиции в партийно плюене

Повече информация Виж всички