Градината пред Лувъра гъмжи от плъхове

| от |

Елегантната градина пред музея на Лувъра гъмжи от плъхове, които са толкова дръзки, че се разхождат там посред бял ден и плашат посетителите, съобщава Асошиейтед прес.

louvre-rat

Гризачите не се впечатлявали особено и от смъртните заплахи, на които ги подлагали санитарните власти и необезпокоявани лудували в тревата. Топлото време напоследък привлече на пикник в градинките много от посетителите на престижния музей. А останките от храна в райграса представляват истинско пиршество за плъховете. Музейният служител Жан Клод Екани, който работи съвместно със специалисти от френска компания за дератизация, изтъкна, че разпространението на вредителите се дължи и на многобройните им фенове.

Някои от посетителите нарочно им оставяли храна и вода. Обширните тучни площи, които се разпростират чак до Градините на Тюйлери, дават прекрасна възможност на плъховете да се скрият, но те предпочитат да палуват на открито. Във вторник 31-годишната холандска туристка Евелин Деламар издаде пронизителен писък, след като лувърски плъх пропълзя на сантиметри от нея.

С БТА

 
 
Коментарите са изключени за Градината пред Лувъра гъмжи от плъхове