Гореща целувка шокира зрители на турска сапунка

| от |
Сериалът ще отнесе глоба, защото сцената била прелюдия към секс.

Гореща целувка в сапунен сериал предизвика ожесточени критики в Турция. Телевизионният регулатор в южната ни съседка определи въпросната сцена като крайно еротична и смята да наложи тлъста глоба на продуцентите й.

Висшият съвет за радио и телевизия разгледа вече разгледа въпроса за дългата прегръдка между Елиф и Йомер, главните герои в хитовата поредица „Черни пари и любов“.

Предстои следващата седмица регулаторът да реши какво действие да предприеме и вероятно това ще е налагане на глоба, съобщава в. „Хюриет“.

През последните години турските сериали се радват на голям интерес не само от родната си публика, но и от зрители на Балканите и в Близкия Изток.

Романтичните сцени обаче рядко се отклоняват от общо приетото в консервативната страна, а целувките във филмите никога не са продължителни и страстни.

Във въпросния сериал обаче главните герои се целуват страстно и дори захапват устните си. „Тази сцена прекрачва границите на обикновената целувка. Показват се детайли, а дължината на целувката говори за чиста еротика“, се казва в изявление на регулатора.

„Освен с любовта, еротиката се свързва с голотата и определена линия на поведение, като целуване и правене на любов, които предшестват голотата и представляват преход към секса“, обясняват от Висшия съвет.

„Черни пари и любов“ е смятан от критиците за един от най-амбициозните проекти по отношение на изкуството през последните години, а дискусията покрай сцената с целувката предизвиква още по-голям интерес към него./News7

 
 
Коментарите са изключени за Гореща целувка шокира зрители на турска сапунка