Германци публикуваха „бирена библия“

| от |

Двама германци публикуваха справочник, който ще намери място в раницата на всеки гост на прочутия Октоберфест – книгата описва над 600 пивоварни в Мюнхен и околностите, предаде ДПА.

Почти всички те предлагат бира и наденички срещу заплащане, така че книгата е идеалният гид за „ходене от кръчма на кръчма“. Германската провинция Бавария е водеща в света по брой пивоварни, много от които представляват просто кръчми с казан в ъгъла.

Авторите Бастиан Бьотнер и Маркус Раупах описват своя на „Баварски бирен справочник“ като „бирена библия“. Книгата е написана на английски и немски. Двамата автори са работили с години, за да съберат информация за някои от най-затънтените пивоварни в южната германска провинция. Бьотнер и Раупах са проследили всеки отделен бизнес, включващ производството на бира.

На прочутия Октоберфест се предлагат само няколко от големите мюнхенски марки бира. За да вкусят „занаятчийските“ марки на Бавария, любителите на пивото ще трябва да попътуват из провинцията и да тестват редките бири на местата, където те се произвеждат.

 
 
Коментарите са изключени за Германци публикуваха „бирена библия“