Германия победи Полша и поведе в групата

| от chronicle.bg |

Германия победи Полша с 3:1 и поведе в класирането на група D. Двата отбора направиха изключителен мач във Франкфурт, особено през първото полувреме.

Томас Мюлер изведе домакините напред в резултата още в 12-ата минута, а седем по-късно Марио Гьотце удвои аванса на Бундестима. И за двете попадения асистира левият бек на Кьолн Йонас Хектор.

10 минути преди края на първата част, Роберт Левандовски намали резултата, след като с точен удар с глава завърши прекрасна контра на поляците.

В последните минути на срещата, Гьотце оформи крайното 3:1. Германия имаше още шансове за голове, но не успя да ги реализира, а Гьотце се размина с хеттрик, след като негов удар рикошира в лявия страничен стълб на Фабиански.

Три мача преди края, Германия е лидер с 16 точки. Полша е втори с 14, Ейре има 12, а Шотландия е с 11.

В група F, Северна Ирландия поведе в класирането, след като победи Фарьорите като гост с 3:1 и вече има 16 точки. Втори е Румъния с 15, а Унгария има 12.

Домакинът на Евро 2016 – Франция – успя да стигне до победата срещу Португалия в контрола. Единственото попадение в срещата отбеляза резервата Матийо Валбуена от пряк свободен удар пет минути преди края.

 
 
Коментарите са изключени за Германия победи Полша и поведе в групата