Германия легализира медицинската марихуана

| от chronicle.bg |

Бундестагът даде зелена светлина на медицинската марихуана, лекарите са във възторг!

С новото лекарство ще се третират най-сериозни заболявания като рак, епилепсия, множествена склероза. За да получат такова предписание, пациентите първо трябва да не показват подобрение след употреба на стандартните лекарства. Докторите в Германия дълго време се опитват да прокарат марихуаната като лекарство, особено тези с пациенти на химиотерапия, защото „тревата“ намалява гаденето и възбужда апетита.

Очаква се новото лекарство да помогне на десетки хиляди пациенти. Медицинската марихуана вече е била легализирана в Германия, но само за изключително остри заболявания като по-малко от 1000 пациенти са я употребявали. Лечението ще се поема от здравните застрахователи, както всички високоприоритетни лечения. Марлен Мортлер от Федералната комисия по лекарства: „Канабисът със сигурност не е панацея, но всички трябва да имат право на него, ако им помага.“ Хората чакат от много отдавна подобен закон да бъде приет.

На пациентите обаче не е позволено да отглеждат собствена марихуана. Употребата й с развлекателни цели също все още е забранена. Канабисът ще се продава само при представяне на рецепта от лекар. Законът влиза в действие от март тази година.

С течение на времето Германия ще трябва да създаде свои ферми за марихуана, за да смогва с търсенето. До тогава тя ще разчита, разбира се, на своята добра съседка Холандия.

 
 
Коментарите са изключени за Германия легализира медицинската марихуана