ГЕРБ отново на среща с ПФ и РБ

| от |

Днес се очаква нова среща между ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт. Това стана ясно от думите на съпредседателя на парламентарната група на РБ Радан Кънев, предаде репортер на БГНЕС.

Кънев посети стаята на Патриотичния фронт в парламента, след което бе лаконичен пред журналисти, но все пак изрази надежди подобна среща да се състои днес.

„Патриотичният фронт ще имат определени бележки по декларацията и ще искат да се добавят определени текстове. Не виждам абсолютно нищо тревожно и скандално в тези текстове“, каза Радан Кънев.

На въпрос кой трябва да инициира подобна среща, Кънев отговори, че естествено това трябва да бъде мандатоносителят. „Ние и патриотите за съжаление не можем да направим мнозинство в този парламент. Естествено, че трябва мандатоносителят да участва, за да има смисъл“, каза той.

Според Радан Кънев, стабилизиращ елемент в бъдещото мнозинство може да бъде именно Реформаторският блок. „Натрупахме много богата конфликтна коалиционна култура през изминалата година и половина и сме вътрешно-коалиционно добрият пример за това, което ще се случва на България. Не е лесно да се живее в коалиция, но очевидно ще бъде необходимо“, каза Кънев.

Минути след Радан Кънев, в стаята на Патриотичния фронт влязоха и представителите на ГЕРБ Румяна Бъчварова и Менда Стоянова. Те останаха вътре няколко минути, след което съобщиха пред журналисти, че са поканили ПФ на среща в парламента в 14:00 часа.

На въпрос дали срещата ще бъде само между ГЕРБ и ПФ или между ГЕРБ, ПФ и РБ, Менда Стоянова отговори, че срещата ще бъде „първо двустранна, а след това и тристранна“. /БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за ГЕРБ отново на среща с ПФ и РБ