ГЕРБ и Реформаторския блок уточниха състава и структурата на кабинета

| от |

С Реформаторския блок уточнихме състава и структурата на кабинета, както и името на министър-председателя, каза Румяна Бъчварова от ГЕРБ след срещата с Реформаторския блок. Тя уточни, че правителството ще има трима вицепремиери и 18 министри. Радан Кънев добави, че от Реформаторския блок са предложени и одобрени в рамките на разговорите един вицепремиер и 6-ма министри.

Разговорите бяха изключително конструктивни, полезни, насочени към решаване на практически проблеми. Към този момент можем да кажем, че нямаме принципни различия по всички теми, които обсъждахме, коментира Бъчварова.

Реформаторският блок никога не е оспорвал правото на първата политическа сила да посочи своя кандидат за министър-председател, каза от своя страна Радан Кънев от блока и добави:

Днес ГЕРБ посочиха своя лидер като кандидат за министър-председател и получиха подкрепата на Реформаторския блок, при общото мнение, че това е най-стабилният вариант за консолидиране на мнозинство в 43-тото НС. Стигнахме до съгласие и за структурата на МС и за имената, които двете политически сили предлагат за различните постове. Имената подлежат на одобряване в ръководствата на парламентарните групи – и на РБ, и на ГЕРБ, така че извън името на кандидат-премиера Бойко Борисов, който утре ще получи мандат, в момента няма да коментираме другите имена, преди да бъдат обсъдени.Предстоят и много сериозните консултации за подкрепа на програмната декларация на ГЕРБ и РБ от други политически сили за сформиране на стабилно парламентарно мнозинство. / БНР

 
 
Коментарите са изключени за ГЕРБ и Реформаторския блок уточниха състава и структурата на кабинета