ГЕРБ и РБ написаха програма, за коалиция още преговарят

| от |

ГЕРБ и Реформаторския блок успяха да постигнат съгласие по 20 приоритета, които да включат в програмна декларация, но за коалицинното споразумение ще водят още преговори, предаде репортер на БГНЕС.

На поредните консултации днес не бе постигната договореност за коалиционно споразумение. По думите на Томислав Дончев от ГЕРБ чакат „РБ да представят вижданията си за структурата и състава на коалиционния кабинет и в кои сектори те могат да поемат отговорност и да оглавят.

Вариантът за нелидерски кабинет е изключен. Добрият вариант е лидерът да бъде премиер, подчерта Дончев. Той не изключи да се стигне и до вариант премиер да е Радан Кънев от РБ.

Тази нощ ще бъде редактиран програмният документ и утре ще бъде представен на Патриотичния фронт и на АБВ. Целта е да търсим обща подкрепа на всички цели, поставени в този документ. Политическата формула, която ще се търси, е ще е 2 плюс две, поясни той. Дончев каза, че документът ще бъде публикуван след като се обсъди с всички политически сили.

С програмната декларация за приоритетите сме приключили. Остават само редакционни корекции, които тази вечер и утре до обяд ще огледаме, заяви Меглена Кунева от Реформаторския. Това ни дава основание да намерим смисъл да се направи едно стабилно управление на България, каза тя.

До вторник на обяд вероятно ще бъдем готови с всички останали елементи, каза Кунева. Когато има програма ще се намерят и най – подходящите хора, които да я изпълнят, заяви лидерът на ДБГ. Утре ще се събере ПГ на РБ, каза тя. Ние ще поемем политическата отговорност. Знам че в момента съставянето на кабинет е изключително рисково, каза Кунева. /БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за ГЕРБ и РБ написаха програма, за коалиция още преговарят