ГЕРБ и ББЦ блокираха на 4-та точка

| от |

Още при обсъждането на 4-та точка от 18-те приоритета на ГЕРБ с България без цензура преговорните екипи блокираха консултациите и прекратиха всякакъв диалог, предаде репортер на БГНЕС.

От аргументите на Румяна Бъчварова, Цецка Цачева и Менда Стоянова стана ясно, че позициите на ББЦ са диаметрално противоположни на техните на ГЕРБ. Затова решихме, че по-нататъшните разговори са безпредметни, поясни Бъчварова. Тя прехвърли вината на ББЦ, защото „те не можеха да продължат разговора по същество“. Основното е те да представляват политическата сила, която представляват, а не лични мнения, заяви Румяна Бъчварова. МЕнда Стоянова пък уточни, че само по първа точка, за евроатлантическата ориентация, били на сходни мнения.

Румен Йончев от ББЦ обаче извади друга теза – ГЕРБ не пожелали да ги запознаят с програмата си и започнали да анализират тази на ББЦ, което не е цел на консултациите. „Констатирахме разликите на двете програми в същото време не чухме представяне на тяхната програма, което може би е било направено с другите политически сили, но не и с нас“, заяви Йончев. „Ще очакваме доста по-сериозна програмна разработка от страна на ГЕРБ, за да вземем решение дали да подкрепим правителството им“, каза още Йончев.

На въпрос защо вчера с Патриотичния фронт ГЕРБ са обсъдили всичките си приоритети, въпреки, че по някои е имало различия, а днес са спрели още на 4-та точка, Цецка Цачева обяви, че „преговорите се водят с всички по еднакъв начин“. Втора среща с ББЦ няма да има, отсече Цачева. В отговор на въпрос тя отхвърли възможността утре преговорите с Атака да бъдат открити за медиите. Правилата за провеждане на консултациите са едни и същи за всички, обяви Цачева. Тя ултимативно заяви, че ГЕРБ може и да откажат разговори предварително, ако ответна политическа сила иска телевизия да отразява срещата.

Така от досега проведените консултации ГЕРБ определи само Патриотичния фронт за възможен коалиционен партньор за бъдещото правителство. Остават консултациите с Атака и АБВ./БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за ГЕРБ и ББЦ блокираха на 4-та точка