„Газпром“ създава компания за строителството на новия газопровод в Турция

| от |

„Газпром“ създава компания за изграждането на новия газопровод в Турция, която ще се казва „Газпром Руска“, съобщи говорителят на концерна Сергей Куприянов.

„Компанията е регистрирана в Санкт Петербург. Съответните процедури започват“, обяви Куприянов.

На 1 декември руският държавен глава заяви, че „при настоящите обстоятелства Русия няма да изпълни проекта“. От своя страна ръководителят на „Газпром“ Алексей Милер обясни, че „Южен поток“ вече е закрит.

Русия обяви, че ще развива отношенията в сектора с Турция, която получи намалени цени за газа. Путин добави, че Русия е готова да построи още един тръбопровод за осигуряването на потребностите на турската икономика от синьо гориво и да създаде на границата допълнителен газов хъб. „С оглед на растящите нужди на Турция ние сме готови не само да разширим „Син поток“, но и да построим още една тръбопроводна система, за да задоволим растящите потребности на турската икономика. А ако бъде сметнато за целесъобразно, ще създадем на турска територия, на границата с Гърция, и допълнителен газов център за потребителите в Южна Европа“, подчерта Путин. /ТАСС.БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за „Газпром“ създава компания за строителството на новия газопровод в Турция