Футболните фенове на корта

| от |

Вече не е новина, когато голяма футболна звезда от ранга на Кристиано Роналдо или Дейвид Бекъм се появи във ВИП ложите по време на престижен турнир. Някои футболисти – като Диего Форлан и Рафаел ван дер Варт – са били големи тенис таланти.

Затова не е чудно че и сред елитните тенисисти има сериозни футболни фенове. Помним как Горан Иванишевич се появи на „Уимбълдън” с фланелка на националния отбор на Хърватия и как Давид Налбандян си издейства отлагане на мач, за да не изпусне двубой на Аржентина на световното. Ето някои от най-известните със своите пристрастия тенисисти.

Григор Димитров – Манчестър Юнайтед
Преди няколко години Григор призна, че е привърженик на 20-кратния шампион на Англия. Досега той не е бил забелязван с фланелка на любимия отбор, нито е правил запалянковски коментари в социалните мрежи, където е доста активен. Полуфиналистът от „Уимбълдън” сам притежава завидни футболни умения. Той ги демонстрира миналата година на „Роджърс къп” в Монреал, когато игра джитбол с Джак Сок. По време на двубоя за Купа „Дейвис” срещу Гърция в Атина през април Гришо отново показа отлична техника с крака по време на една от тренировките.

Каролинa Вожняцки – Ливърпул
Датчанката облече фланелката на капитана на Ливърпул Стивън Джерард по време на загрявката преди мач от Мастърса в Доха през 2011 година. Мърсисайдският клуб в отговор на това признание в любов подари на Каролинa екип с нейното име и номер едно на гърба. Докато бяха гаджета с голфиста Рори Макилрой двамата си разменяха хапливи туитове на тема архисъперничеството между Манчестър Юнайтед, чийто фен е северноирландецът, и Ливърпул.

Новак Джокович – Милан
Световният номер едно не крие симпатиите си към именития италиански клуб. „Аз съм голям тифозо на Милан още от дете. Футболът е вторият спорт в моя живот след тениса. Гледах славните победи на „росонерите” по телевизията и се влюбих в тях”, призна Ноле през 2011 година. Малко разочарование за ултрасите на клуба донесе снимка на сърбина с фланелка на Реал по време на тенис турнира в Мадрид.

Роджър Федерер – Базел и Рома
Въпреки, че като малък е бил нападател на съперника Конкордия, Роджър със сигурност е най-известният привърженик на ФК Базел.
„Най-тежкият момент през сезона беше, когато загубихме от ФК Цюрих. По това време бях на турнира в Рим и много се разочаровах”, признава рекордьорът по титли от Големия шлем.
През 2003 година швейцарският ас призна, че е фен и на Рома, най-вече заради магическия Франческо Тоти.

Рафаел Надал – Реал
И испанецът е бил талантлив футболист като дете. Чичо му Мигел Анхел Надал, по прякор Животното, е легендарен защитник на Барселона и националния отбор на Испания и Рафа се снима като малък със синьо-червената фланелка редом до именития си роднина. Но той е почитател на Реал, защото татко му Себастиян също е фен на Кралския клуб. В биографията си левичарят от Майорка признава, че дори и в Австралия е ставал посред нощ, за да не изпусне мач на „белия балет” и нагажда тренировъчната си програма по турнирите, в зависимост от срещите на Реал.

Анgелик Кербер – Байерн
Германката от полски произход е от Бремен, но не подкрепя местния Вердер, а Байерн. Тя пусна своя снимка в Туитър с яке на мюнхенския колос.

Маркос Багдатис – Аполон Лимасол
Със сигурност най-големият футболен маниак в момента е кипърецът. Той организира всяка година благотворителни футболни мачове с Аполон в родния си град Лимасол, в които сам участва. Когато спечели важна точка Маркос се надъхва с “Ela Apollon” – популярен рефрен от стадион „Цирион”.

Анди Мъри – Хибърниънс
Олимпийският шампион и брат му Джейми са големи фенове на шотландския Хибърниънс от Единбург. Техният дядо Рой Ърскин е бил футболист на „зелено-белите”. „От деца подкрепяме Хибс и не пропускахме мач на стадиона. Винаги беше студено и влажно, но ние с брат ми бяхме там”, спомня си Джейми Мъри.

Горан Иванишевич – Уест Бромич
Ще завършим с колоритния хърватин и странната му връзка с клуба от Бирмингам. Горан от дете е привърженик на Хайдук (Сплит). През 2004 година става фен на Уест Бромич Албиън. Той е запален по отбора от журналиста Дейвид Лоу. През 2011 година Иванишевич гледа за първи път мач на любимците си на живо. След него се среща с футболистите на „дроздовете” и тогавашния мениджър Рой Ходжсън. Те му подаряват фланелка с неговото име, което трогва Горан.

Автор: Любомир Тодоров за tennis24.bg

 
 
Коментарите са изключени за Футболните фенове на корта