Футболни звезди взеха участие в кампания срещу Ебола

| от |

Топ футболисти обединяват силите си с ФИФА, Африканската футболна конфедерация и здравни експерти в борбата срещу Еболата.

Играчите ще се опитат да повишат масовото внимание и да представят лесни превантивни мерки срещу смъртоносния вирус. Кампанията „11 срещу Ебола“ включва звезди като Кристиано Роналдо, Неймар, Дидие Дрогба и Филип Лам, както и други, като всеки един от тях ще предаде кратко съобщение за здравето.

Кампанията, която е със слоган „Заедно можем да победим Еболата“ започна от вчера като ще се промотира с анимирани филми, радио реклами, банери, плакати и снимки. Съветите, които играчите дават са от типа „Гответе месото правилно“, „Съобщете при необичайни оплаквания“ и целта им е да подобрят общественото знание за болестта. „Много е важно да получим правилната информация, за да не увеличаваме заразените от Ебола. Надяваме се тази кампания да даде повече информация на хората за вируса Ебола и да ни позволи да намалим шансовете му за разпространение. Всички заставаме рамо до рамо и подкрепяме нашите братя и сестри в най-поразените райони, защото заедно можем да победим Ебола“, каза Неймар. /БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Футболни звезди взеха участие в кампания срещу Ебола