Франк Лампард наказа Челси и донесе точка на Сити

| от |

Легендата на Челси Франк Лампард се появи като резерва за Манчестър Сити в дербито между двата тима и се разписа срещу бившия си тим, за да оформи крайното 1:1 на „Етихад“.

„Гражданите“ тотално доминираха през първите 65 минути на двубоя, но гостите се защитаваха добре и не допуснаха много опасности пред Тибо Куртоа. В 66-та минута Пабло Сабалета си изкара втори жълт картон по глупав начин и остави своите с човек по-малко. „Сините“ веднага се възползваха от това и 5 минути по-късно след перфектна контраатака Андре Шюрле се разписа.

Възпитаниците на Жозе Моуриньо контролираха събитията на терена, но не бяха подготвени за появата в игра на Франк Лампард – една от емблемите на Челси. Той влезе като резерва за Сити и в 85-та минута с премерен изстрел от воле изравни резултата. Домакините се вдъхновиха от попадението и натиснаха до края, но не успяха да вкарат и в крайна сметка двубоят завърши 1:1.

По този начин Челси загуби първи точки за сезона, но все пак остава на върха на класирането с 13 точки, докато Манчестър Сити се изкачи до шеста позиция с 8 точки. В другия късен мач от днес Кристъл Палас победи Евертън с 3:2 като гост. /БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Франк Лампард наказа Челси и донесе точка на Сити