„Формула 1“: Нико Розберг се класира на първо място в Австралия

| от |

Германският състезател Нико Розберг („Мерцедес“) победил в първия етап на шампионата на състезанието „Формула 1“ в Австралия.

AUTO-PRIX-AUS-F1-PODIUM

Неговите главни конкуренти – Люис Хамилтън и Себстиан Фетел предсрочно напуснали състезанието.

Германецът изпревари на пистата „Албърт Парк“ в Мелбърн Даниел Рикардо от тима на „Ред Бул“, за когото това бе първи официален старт за тима, с 24,5 секунди.
Трети остана дебютантът в тима на „Макларън“ Кевин Магнусен. Той бе по-бавен от Росберг с 26,7 секунди.

Хемилтън бил принуден на напусне състезанието на четвъртия кръг поради проблеми с двигателя. Един кръг по-късно поради технически проблеми завършил участието си и действащият шампион на „Формула 1“ Себастиан Фетел.

Нико Росберг заяви след победата си, че се е получило страхотно състезание, а екипът му е подготвил колата по възможно най-добрия начин и той се е наслаждавал на невероятната бързина на болида си.

След състезанието пред GPUpdate Росберг каза, че в отбора е била свършена огромна работа през зимата и е трябвало сезонът да започне по най-добрия начин, както и се е получило.

Той отбеляза, че през уикенда в Австралия основните проблеми пред отбора са били свързани с метеорологичните условия. Росберг отбеляза, че болидът на „Мерцедес“ е показвал през целия уикенд невероятна скорост и за него е било истинско удоволствие да го управлява.

Германецът добави, че все още има доста работа за вършена в отбора и не трябва да има отпускане преди следващото състезание.

Кевин Магнусен, който финишира трети коментира пред BBC, че ще му е нужно известно време за да осъзнае какво се е случило в Австралия и че наистина е стигнал до подиум.

Той отбеляза, че колата му е била по-добре подготвена за състезанието в сравнение с квалификацията и се е държала точно така, както е искал той. Магнусен коментира, че това е първото му състезание в кариерата във Формула 1 и не е имал никаква реална представа какво точно може да очаква.

Пилотът не пропусна да отправи специални благодарности на всички от екипа, които са свършили фантастична работа.

 
 
Коментарите са изключени за „Формула 1“: Нико Розберг се класира на първо място в Австралия