Фетел съветва Розберг как да спечели титлата

| от |

Четирикратният световен шампион Себастиан Фетел даде ценни съвети на сънародника си Нико Розберг как да спечели титлата във Формула 1. Кръг преди края на сезона германският пилот изостава със 17 т. от съотборника си в Мерцедес и лидер в класирането Люис Хамилътн. Новите правила обаче гласят, че спечелените точки във финалното Гран при за сезона се удвояват, което дава шанс на Розберг.

През 2010 г. Фетел беше в подобна ситуация. Той беше 3-ти в класирането, лидер Фернандо Алонсо, а 2-ри Марк Уебър, също с Ред Бул. В последното състезание обаче Фетел спечели, испанецът и австралиецът завършиха съответно 8-ми и 9-ти, което прати титлата в ръцете на германеца.

„Бил съм в същата ситуация и точно така спечелих първата си титла. Знам колко ще му е тежко, но Нико може да постигне целта си, ако остане хладнокръвен и не се интересува къде се намира Хамилтън. През 2010 г. излязох на пистата с една единствена цел – да карам колкото бързо мога и да завършва 1-ви, всичко. Нищо друго не зависеше от мен. Докато не ми казаха по радиото от бокса, че съм световен шампион, изобщо не знаех какво става зад мен“, каза Фетел, за когото това ще е последно състезание за Ред Бул, тъй като от следващия сезон ще кара за Ферари./News 7

 
 
Коментарите са изключени за Фетел съветва Розберг как да спечели титлата