Феноменални актьори, които не получават вниманието, което заслужават

| от |

Опитайте се да направите класация на най-успешните имена в киното, Марлон Брандо, разбира се би бил част от тях, заедно с плеада успешни актьори, които заслужено се смятат за незаменими. Но сред много знаменити актьори, някои просто не получават вниманието, което заслужават.

422

Това са част от тях (сигурно и вие бихте добавили име в списъка).

Гари Олдман

5

Олдман е хамелеон в истинския смисъл на думата. Заради бляскавите си изпълнения е еднакво популярен сред възрастовата и по-младата аудитория, която спечели с ролята си на Сириус Блек в „Хари Потър“. Въпреки огромния брой изиграни роли на високо ниво, Олдман е един от тези актьори, които никога не са получили Оскар. Олдман не е класическа филмова звезда. Няма да го видите на страниците на жълтите вестници и списания, всичко което има е таланта, а може би така е по-добре. Толкова е добър, че технологичната компания  HTC го нае да участва в тяхна реклама, в която през по-голямата част от времето се взират в камерата. И пак прави впечатление.

Гай Пиърс

6

Гай Пиърс е човекът, който участва в един от най-добрите трилъри на всички времена – „Memento“. Пиърс беше изгряваща звезда до момента, когато се появи в „The Time Machine“. От тогава, Пиърс се появява в много качествени филми , но като че ли на никой не му пука.

Пол Дано

7

Пол Дано е на 29 години и действията му го нареждат по средата между поколението големи звезди, които бавно тръгват към голямата сцена и тези наистина млади актьори, за които тепърва ще се говори. Дано има необходимия талант за екрана, за да създаде герои, които мразите от дъното на душата (като в „12 Years A Slave“ например), но същевременно може да пресъздаде напълно уязвим характер като този в „Ruby Sparks“. И най-важното, за мнозина е, предизвикателството да се появи във филма, въпреки Даниел Дей Луис и да бъде забелязан. Разбира се говорим за филма „There Will Be Blood“. За такъв талант би било страшно да се превърне в един от тези актьори, които всички познават, но нямат представа как се казват  ​​и в кой филм са го гледали.

Наоми Уотс

8

Уотс е една от тези жени в Холивуд, които след като свършат работата по някой филм се отдава на спокоен личен живот. Ако погледнете нейната  биография ще видите впечатляващи заглавия и изпълнения („Mulholland Drive“ например), и все още изглежда като да не получава нужното й внимание. Единствената нейна грешка е биографичният  филм за принцеса Даяна,  другото е горе-долу безпроблемно.

Джулиан Мур

9

Името Джулиан Мур е познат на всички, но дали си талантлив и известен са две различни неща.От първия си запомнящ се филм „Ръката, която люлее люлката“ до сега Мур има удивителен диапазон от роли в повече от 40 филма и си печели славата на актриса, която търси противоречиви образи – нещо, което самата тя твърдо отрича. Но това, което дразни в нейния случай е, че много млади актриси получават далеч по-голямо внимание, въпреки че са се появили в едва три филма. Мур е получилa многобройни номинации за своите изпълнения, но колкото и да е добра, за Академията на Оскарите никога не е била достатъчно добра. Зрителите остават с впечатлението, че в който и филм да се появи заслугата отива при друг актьор, а тя незаслужено остава в сянка.

Джеймс Мекавой

10

В случая на Макавой има време да бъде поправена грешката. В момента е актуален с ролята на Чарлс Ксавие в „X-Men: Days of Future Past“, която на два пъти изигра чудесно, но изглежда, че заради вниманието, което получава Фасбендер, Макавой попада в негова сянка. В останалите случаи, Макавой се представи добре във филми като „Trance“ и „The Last King of Scotland“. Все още оставаме с чувството, че не е показал какво умее.

Сам Рокуел

11

Рокуел има доста роли напоследък, в които се вижда, че не търси  внимание, за да стане известен, а за да покаже таланта си. Последният филм, в който се развихри е „Seven Psychopaths“, роля, която спечели симпатиите на мнозина. А спомняте ли си изпълнението в „The Green Mile“? Рокуел не държи да го възприемат като звезда, той е актьор в истинския смисъл на думата.

 
 

Опитайте вкусове от четирите краища на света

| от chronicle.bg |

Празниците и добрата храна събират хора около масата. Именно затова в навечерието на коледните празници, ИКЕА предлага на посетителите си да опитат традиционни храни от Ирак, Непал, Сърбия и Ливан. На 10 декември Мулти Култи колектив гостува в магазина със специално кулинарно шоу.

Участници в събитието са четирима готвачи – емблематични представители на софийската гастрономична сцена, които ще представят кулинарното богатство на родните си страни.

Кулинарни умения ще демонстрира Фреди Бениамин от знаменития ресторант Ашурбанипал, който ще покаже магията на традиционната иракска кухня с топлото предястие самбусак – малки банички с вегетариански пълнеж, поднесени с ароматен черен чай.

Носителят на медал от прочутия конкурс „Скариада” в Лесковац – Майстор Даци от ресторант „Котилото“, ще демонстрира умения в приготвяне на традиционната сръбска скара, която ще допълни с любимата си разрядка урбанес.

Ливанецът с френско сладкарско образование Хани Таук от сладкарница Карамел.бг, ще демонстрира как се правят най-добрите в България хрупкави френски кроасани.

Главният шеф-готвач на ресторант Гуркха Гунджа Б. Чокхал ще ни пренесе в Непал с вкусна зеленчуковата хангама – парченца от ситно нарязани и запържени в дълбок тиган зеленчуци, овкусени с ароматни индийски подправки.

 
 

SASA Asian Pub: Преобръща представи!

| от Спонсорирано съдържание |

На 7 декември представите за  ресторант, забавление, вкусна храна и цени буквално ще се преобърнат!

2000 кв. метра площ, 7 метра височина, 700 седящи места, ресторант и бар, обединени от обща сцена, на която постоянно нещо се случва.

Витоша “нахлува” през огромните остъклени витрини, създавайки усещане за полет над града, а огромният аквариум “потапя” посетителите в тайнството на подводния свят.

Най-доброто от 7 световни кухни с превес върху азиатската

Знаковите блюда на Китай, Япония, Тайланд, Монголия и  Сингапур, приготвени специално за SASA Asian Pub от световни шеф-готвачи.
Всички вкусове са адаптирани към българския, като запазват здравословните съставки и начин на обработка, характерни за азиатската кухня. Ястията едновременно засищат и оставят чувство за лекота и прилив на енергия.

В SASA Asian Pub, освен азиатска кухня, се предлагат автентични американски барбекю специалитети, италиански брускети, френски десерти, средиземноморски деликатеси…

Барът е „въоръжен“ със сто различни вида напитки от цял свят, сред които авторски азиатски коктейли и разнообразие от кафе специалитети.

SASA не е просто ресторант, а азиатски пъб, където забавлението е целодневно и гарантирано.

На сцената, обединяваща ресторанта с бара и кафето, се редува жива музика с DJ сетове и шоу програми.

В SASA Asian Pub денят започва със сутрешно кафе, преминава в обяд с колеги, неусетно се удължава до следобеден коктейл или десерт, за да да стигне до вечеря с приятели и танци до късните часове с питие в ръка.

SASA Asian Pub е целодневно заведение, където независимо сам или с компания, всеки се чувства на мястото си.

SASA Asian Pub преобръща представите за ресторант!

Не на последно място SASA Asian Pub ще преобрне и представите за достъпност.

“Преживяването”, наречено SASA Asian Pub е напълно възможно да се превърне в ежедневие, без това да обърка месечния бюджет.

Достъпността е в основата на концепцията на веригата, за да може иновативната идея на SASA Asian Pub да бъде възприета от най-широк кръг хора и да се превърне в начин на живот.

Sasa Asian Pub в Парадайз център отваря на 7-ми декември.
Заповядайте да ви се представим!

 
 

„Смъртоносен улов“ се завръща по Discovery Channel

| от chronicle.bg |

Популярната поредица на Discovery Channel – „Смъртоносен улов“ – се завръща с нови истории. Новият 15-и сезон на отличената с награда „Еми“ продукция е озаглавен „Дънджън Коув“, и можем да гледаме премиерата му на 13-и декември, вторник, от 20:00 ч.

Новите серии представят живота в Нюпорт, Орегон – едно от последните рибарски селища на ръба на опасното „Гробище на Пасифика“, разпростиращо се от Орегон до Британска Колумбия. Тук поколения ловци на раци и техните семейства рискуват всичко, за да изтръгнат прехраната си от морето. Хиляди плавателни съдове и животи са били изгубени в битка с морето, което го определя като мястото за най-смъртоносен комерсиален риболов в света. Орегонското крайбрежие гъмжи с морски обитатели, но и изненадва с лабиринт от плитчини и подводни течения.

Discovery Channel

„Смъртоносен улов: Дънджън Коув“ се качва на борда на корабите, които навигират сред бурните вълни и непредсказуеми условия в този участък на океана. Но какво означава това за онези, които остават на сушата? Поредицата показва живота на семействата, много от които живеят на това място от поколения. Всяка година има рибари, изгубени в коварните води, но семействата в Нюпорт понасят мъката, борейки се да запазят живо наследството на своя град.

Discovery Channel

Голяма част от героите, които ще видим в новия сезон, идват именно от семейства, в които поколения наред риболовът е служил за прехрана на фамилията и се е превърнал в традиция. Именно такава е историята на семейството на капитан Мики Редерфорд. Подобно на стотици рибари, Мики прави своите първи стъпки в занаята още като дете. Едва на 6 години той се сблъсква с рибарството, а на 21 вече управлява собствена лодка. 4 години след като напуска семейния бизнес поради несъгласия с баща си, Кени Рипка размисля и се връща обратно с ясната цел да докаже, че притежава необходимите качества, за да бъде част от семейния бизнес.

Ще успее ли новото поколение капитани да овладее морето въпреки проблемите, разяждащи флота му? Ще успеят ли героите на поредицата да съберат куража, който се изисква, за да станат легенди? Предстои да видим в новите епизоди.

 
 

Къде отиват мазнините, когато сваляме килограми

| от chronicle.bg, по iflscience.com |

Диетите и хранителните режими често са в устите на хората. Оказва се обаче, че има много митове за свалянето на килограми. Някои хора смятат, че мазнините се превръщат в енергия или топлина. Други пък твърдят, че се секретират или направо, че се превръщат в мускули.

Всъщност това съвсем не е така. Андрю Браун от Университетът на Ню Саут Уейлс и австралийският физик и тв водещ Рубен Мийрман откриват, че когато губим мазнини, всъщност ги издишваме.

„Царува стряскащо незнание около метаболичните процеси при отслабване“, казва Браун. Мийрман добавя: „Правилният отговор е, че по-голямата част от подкожната мазнина се издишва под формата на въглероден диоксид. Отива във въздуха.“

Те са изчислили, че за да загубим 10 килограма мазнини, ще ни трябват 29 килограма кислород, а ще произведем 28 килограма въглероден диоксид и 11 килограма вода.

Това, разбира се, не означава, че ако дишаме повече, ще отслабнем по-бързо. Означава само, че ще ни стане лошо и можем да загубим съзнание.