Фандъкова: Столична община е готова за зимата

| от |

Столична община е готова за зимата. Всички договори със снегопочистващите фирми са подписани, те имат готовност за работа и със соли, и с техника. Направено е всичко възможно градът да не се блокира при снегопочистването. Това обяви в сутрешния блок на БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова.

Направени са много сериозни проверки на готовността на седемте фирми, които отговарят за снегопочистването на София. При снеговалеж приоритетно ще се почистват големите булеварди, а след като спре снегът ще се влиза и в по-малките улици, уточни тя. За снегопочистването има достатъчно средства. Предвидени са доста сериозни глоби за фирмите при несвършена работа – при над 5% непочистена зона не се заплаща за почистването на цялата зона.

Кметът на София съобщи още, че се работи за осигуряване на довеждащ транспорт до новите участъци на метрото. От дълги години такава подмяна на транспортни средства не беше правена. Успяхме да закупим първите нови трамваи от десетилетия, подменихме 80% от тролейбусния транспорт, закупихме първите нови автобуси, а догодина очакваме още 80 да пристигнат. Тази промяна е за добро и се опитваме да продължаваме с тази работа. През 2015 г. продължаваме със строителната програма – метрото, ремонти на улици и булеварди и детските градини, пише Труд.

Във връзка с подмяна на водопровод по ул. „Витоша” се въвежда временна организация и промяна маршрутите на автобусни линии №№ 69 и 70. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

От 04.30 часа до 24.00 часа на 07 ноември се забранява влизането на превозни средства в двете посоки по ул. „Витоша” от ул. „Момин проход” до ул. „Изгрев”.
От 04.30 часа до 24.00 часа на 07 ноември се променя маршрутите на автобусни линии №№ 69 и 70 в посока СБАЛ Онкология – от ул. „Витоша” по „Самоковско шосе” до ул. „Искърска” и по маршрута си по „Самоковско шосе”. В обратната посока маршрутите не се променят.

Временно се закриват автобусни спирки:
– с код 2500 „Ул.Витоша” в посока гр. София на ул. „Витоша” в с.Железница;
– с код 0936 „Кметство Железница” в посока гр. София на ул. „Искърска” в с. Железница;

Разкриват се временни автобусни спирки:
– на Самоковско шосе на 40 метра преди ул. „Ален мак” в посока София;
– на Самоковско шосе на 40 метра преди ул. „Искърска” в посока София

 
 
Коментарите са изключени за Фандъкова: Столична община е готова за зимата