Фахитас с пиле и червен боб

| от |

506a0cdfdbd0cb30610010c4._w.540_h.540_s.fit_

Необходими продукти:

За фахитас:
150 г пилешко филе
50 г кашкавал
1 червена чушка
1 зелена чушка
4-5 бр. пресни печурки
1 малка глава кромид лук
2 с.л. червен боб от консерва
1 бр. тортила питка
зехтин, сол, черен пипер

За марината:
100 г зехтин помаче
2 скилидки чесън

Начин на приготвяне:

В сух тиган нареждаме на купчинки отделните зеленчуци, задушаваме ги и ги смесваме.
Подправяме със сол и черен пипер и добавяме червения боб. Отделно мариноваме пилешкото месо със зехтин и чесън, след което го запичаме. Нарязваме месото на фин жулиен и го прибавяме към зеленчуците. В друг сух тиган поставяме тортилата, отгоре поръсваме настъргания кашкавал и след това разпределяме микса от зеленчуци и пилешко. Загъваме и печем от всички страни. Разрязваме през средата и сервираме.

 
 
Коментарите са изключени за Фахитас с пиле и червен боб